Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zrajících s kopolymerním nátěrem

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zrajících s kopolymerním nátěrem

Show simple item record

dc.contributor.advisor Pachlová, Vendula
dc.contributor.author Smitalová, Jana
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:58:01Z
dc.date.available 2021-07-26T10:58:01Z
dc.date.issued 2020-02-17
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/49179
dc.description.abstract Tato práce se zaměřuje na sledování změn vybraných parametrů sýrů zrajících pod kopolymerním nátěrem při využití různých kultur po dobu 84 dní. Jako vybrané kultury byly použity kmeny Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946 (biogenní aminy produkující kmen) a Lactobacillus casei CCDM 198 (biogenní aminy degradující kmen).
dc.format 47 s
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject biogenní aminy cs
dc.subject kopolymerní nátěr cs
dc.subject sýr cs
dc.subject biogenic amines en
dc.subject copolymer coating en
dc.subject cheese en
dc.title Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zrajících s kopolymerním nátěrem
dc.title.alternative Influence of Used Culture on Selected Parameters of Ripened Cheese with Copolymer Coating
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Šenkýřová, Jana
dc.date.accepted 2020-06-16
dc.description.abstract-translated This study focuses on observing the changes of chosen parameters in cheese ripening under copolymer coating with different microbiological cultures. Two different microorganisms were chosen as selected microbiological cultures for study - Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946 (strain producing biogenic amine) and Lactobacillus casei CCDM 198 (strain degrading biogenic amine) and the batches of cheese were left for 84 days to ripen.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 56342
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2020-05-21


Files in this item

Files Size Format View Description
smitalová_2020_dp.pdf 1.652Mb PDF View/Open None
smitalová_2020_op.pdf 837.4Kb PDF View/Open None
smitalová_2020_vp.pdf 845.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account