Alternativní způsoby stravování obyvatel ČR

DSpace Repository

Language: English čeština 

Alternativní způsoby stravování obyvatel ČR

Show simple item record

dc.contributor.advisor Družbíková, Helena
dc.contributor.author Soukeníková, Jana
dc.date.accessioned 2012-03-10T15:17:34Z
dc.date.available 2012-03-10T15:17:34Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/17329
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá problematikou alternativních způsobů stravování, které jsou v dnešní době moderní a praktikuje je stále více lidí. Jsou popsány různé druhy alternativních směrů a dále jsou uvedena rizika, která jsou s tímto způsobem stravy spojena. V praktické části je vyhodnocen dotazník pro průzkum stravovacích návyků z hlediska rozdílnosti mezi pohlavími a rozdílnosti mezi konzumenty smíšené stravy a alternativní stravy. Z průzkumu vyplynulo, že lepší stravovací návyky mají ženy v porovnání s muži. Konzumenti alternativní stravy konzumují mnohem méně maso, ryby a mléčné výrobky a naopak častěji než konzumenti smíšené stravy jí zeleninu. cs
dc.format 87 s., 6 s. příloh cs
dc.format.extent 1407570 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject alternativní způsoby výživy cs
dc.subject vegetariánství cs
dc.subject makrobiotika cs
dc.subject rizika alternativní stravy cs
dc.subject výživa cs
dc.subject stravovací návyky cs
dc.subject dotazníkový průzkum cs
dc.subject alternative methods of nutrition en
dc.subject vegetarianism en
dc.subject macrobiotics en
dc.subject the risks of alternative diet en
dc.subject nutrition en
dc.subject eating habits en
dc.subject questionnaire survey en
dc.title Alternativní způsoby stravování obyvatel ČR cs
dc.title.alternative Alternative Boarding Forms of Czech Inhabitants en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Dvořáková, Monika
dc.date.accepted 2011-06-08
dc.description.abstract-translated The thesis si dealing with the problems of the alternative methods of nutrition, which are modern and applied by more and more people. There are described many different alternative ways and problems connected with the ways of eating.In the practical part the questionnaire survey of the eating habits is evaluated considering the differences between the sexes and the differences among those who eat a mixed diet and an alternative diet. The research shows that women have better eating habits in comparison with men. Those who are on alternative diet eat far less meat, fish and dairy products. On the other hand, they eat more vegetables. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22392
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
soukeníková_2011_dp.pdf 1.342Mb PDF View/Open
soukeníková_2011_vp.doc 88Kb Microsoft Word View/Open
soukeníková_2011_op.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account