Stanovení lipidů a mastných kyselin v řasách.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení lipidů a mastných kyselin v řasách.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Vávra Ambrožová, Jarmila
dc.date.accessioned 2012-03-09T12:04:46Z
dc.date.available 2012-03-09T12:04:46Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15700
dc.description.abstract Mořské i sladkovodní řasy jsou cenným zdrojem nutričních látek. Tyto nutriční látky předurčují řasy k možnému využití jako zdroj lidské výživy. Diplomová práce byla zaměřena na stanovení lipidů ve vybraných vzorcích sladkovodních a mořských řas Soxhletovou extrakcí při použití odlišných rozpouštědel. Současně bylo provedeno kvalitativní a kvantitativní stanovení mastných kyselin ve vybraných vzorcích sladkovodních a mořských řas pomocí plynové chromatografie. cs
dc.format 100 s. cs
dc.format.extent 2012414 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Mořské řasy cs
dc.subject sladkovodní řasy cs
dc.subject lipidy cs
dc.subject mastné kyseliny cs
dc.subject plynová chromatografie cs
dc.subject Seaweeds en
dc.subject freshwater algae en
dc.subject lipids en
dc.subject fatty acids en
dc.subject gas chromatography en
dc.title Stanovení lipidů a mastných kyselin v řasách. cs
dc.title.alternative Determination of Lipids and Fatty Acids in Algae. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2011-06-08
dc.description.abstract-translated Seaweeds and freshwater algae are a valuable source of nutrients. These nutritional substances predetermine the potential of use of algae as a source of human nutrition. This diploma thesis was focused on the determination of lipids in selected samples of freshwater algae and seaweeds using Soxhlet extraction with different solvents. There was made also qualitative and quantitative determination of fatty acids in selected samples of freshwater algae and seaweeds using the gas chromatography. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22595
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
vávra ambrožová_2011_dp.pdf 1.919Mb PDF View/Open
vávra ambrožová_2011_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
vávra ambrožová_2011_op.doc 98.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account