Vliv skladování a tepelného zpracování na kvalitu brambor.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv skladování a tepelného zpracování na kvalitu brambor.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Černá, Monika
dc.contributor.author Hodonská, Andrea
dc.date.accessioned 2010-07-20T03:09:26Z
dc.date.available 2010-07-20T03:09:26Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/13749
dc.description.abstract Diplomová práce je zaměřena na sledování vlivu skladování a tepelného zpracování na kvalitu brambor. První část je věnována stručnému souhrnu chemických vlastností brambor, popisu vybraných bramborových odrůd, vlastnostem škrobu a sacharidů obsažených v bramborových hlízách. Praktická část je věnována vlastní analýze stanovení obsahu vlhkosti, popele, obsahu škrobu a dále pak stravitelnosti N-látek in vitro v hlízách brambor, které byly skladovány po dobu 20 týdnů. Pro dokreslení charakteru jednotlivých odrůd bylo provedeno senzorické hodnocení brambor na počátku a na konci skladovacího období. cs
dc.format 70 s., 6 s. obr. příloh. cs
dc.format.extent 1349162 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Brambory cs
dc.subject skladování cs
dc.subject kulinářská úprava cs
dc.subject škrob cs
dc.subject hrubý protein cs
dc.subject stravitelnost in vitro cs
dc.subject senzorické hodnocení cs
dc.subject Potatoes en
dc.subject storage en
dc.subject cooking processing en
dc.subject starch en
dc.subject crude protein en
dc.subject in vitro digestibility en
dc.subject sensorial evaluation en
dc.title Vliv skladování a tepelného zpracování na kvalitu brambor. cs
dc.title.alternative Effect of storage and heat treatment on the quality of potatoes. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2010-06-02
dc.description.abstract-translated The thesis is focused on monitoring the impact of storage and heat treatment on the quality of potatoes. The first part is devoted to a brief summary of the chemical qualities of potato, a description of selected potato varieties, the characteristics of starch and saccharides contained in potato tubers. The practical part is devoted to analyzing their own determination of moisture, ash, starch content and in vitro digestibility of crude protein in potato tubers that were stored for 20 weeks. To illustrate the character of each variety were subjected to sensory evaluation at the beginning and end of the storage period. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14562
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
hodonská_2010_dp.pdf 1.286Mb PDF View/Open
hodonská_2010_vp.doc 39.5Kb Microsoft Word View/Open
hodonská_2010_op.doc 33Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account