Mikrobiologická kvalita sušených pekařských směsí

DSpace Repository

Language: English čeština 

Mikrobiologická kvalita sušených pekařských směsí

Show simple item record

dc.contributor.advisor Holko, Ivan
dc.contributor.author Gondová, Blanka
dc.date.accessioned 2010-07-20T02:54:06Z
dc.date.available 2010-07-20T02:54:06Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/13727
dc.description.abstract V diplomové práci je sledována mikrobiologická kvalita sušených 100% pekařských směsí navrhovaná Univerzitou obrany ve spolupráci se společností IREKS ENZYMA. Teoretická část práce se zabývá technologií výroby pekařských směsí a jejich skladovatelností a také základními ukazateli mikrobiologické kvality potravin. V praktické části bylo provedeno mikrobiologické vyšetření 10-ti vzorků pekařských směsí se zaměřením na celkové počty mikroorganismů, počty koliformních mikroorganismů, počty sporotvorných mikroorganismů a počty kvasinek a plísní. Tyto směsi byly navrženy pro potřeby stravování příslušníků Armády České republiky působících v mezinárodních misích ve střední Asii. V diskusi byla hodnocena kvalita navržených vzorků ve srovnání se vzorkem běžně prodávané chlebové směsi pro domácí použití. Dále byla ověřena vhodnost originální technologie přímého zapracování sušených kvasinek do směsí. cs
dc.format 83 s. cs
dc.format.extent 1196144 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject sušená pekařská směs cs
dc.subject mikrobiologická kvalita cs
dc.subject indikátorové mikroorganismy cs
dc.subject kvasinky cs
dc.subject skladovatelnost cs
dc.subject baking powder mixture en
dc.subject microbiological quality en
dc.subject indicator microorganisms en
dc.subject yeasts en
dc.subject shelf life en
dc.title Mikrobiologická kvalita sušených pekařských směsí cs
dc.title.alternative Microbiological quality of powdered baking mixtures en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Hrabě, Jan
dc.date.accepted 2010-06-03
dc.description.abstract-translated This thesis is a study of the microbiological quality of dried bakery mixtures 100% proposed by the University of Defence in cooperation with IREKS ENZYMAS Corporation. The theoretical part deals with the technological aspect of the production of bakery mixtures and their shelf life. The practical part was conducted by means of microbi-ological testing of 10 samples of bakery mixtures with a focus on basic microbiological pro-perties such as total counts of aerobic mesophilic microorganisms, counts of coliforms, yeasts and moulds. These mixtures were designed for catering the needs of the Army of the Czech Republic serving on international missions in Central Asia. The quality of the proposed samples with commercially available bread mixtures for home use was compared. Further, the suitability of the original technology of direct incorporation of dried yeast to the mixture was evaluated. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14560
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
gondová_2010_dp.pdf 1.140Mb PDF View/Open
gondová_2010_vp.doc 41Kb Microsoft Word View/Open
gondová_2010_op.doc 53Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account